Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018 a fenntartható közbeszerzések éve lesz

2018.05.28

A nemrégiben Budapesten megtartott Közbeszerzési Hatóság "Felelősen a jövő generációjáért" konferencián Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke azt nyilatkozta, hogy fontos a jövőben, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a közbeszerzési eljárásoknál a fenntarthatósági szempontokra, olyanokra, mint költséghatékonyság és környezettudatosság. 

A korábbi időszakban a közbeszerzések értéke évente a bruttó hazai termék (GDP) 5 százalékát érte el. Mindez kétezer milliárd forint – jelentette ki a gazdasági bizottság elnöke. Majd később hozzátette, hogy olyan szempontokat is jobban figyelembe kell venni a közbeszerzési elbírálásoknál a társadalmi és szociális szempontokat. 

A Közbeszerzési Hatóság elnöke, Rigó Csaba Balázs azt nyilatkozta, hogy a zöld szempontokat tartalmazó eljárások aránya jelenleg 7-9 százalék körül van. 

A hatóságnál 2018 a fenntartható közbeszerzések éve lesz. Céljuk, hogy a jövő generációkért felelős közbeszerzési gyakorlatot építsenek ki. 

Ha Ön is napelemekben gondolkodik akkor keressen minket és segítünk a teljes körű kivitelezésben!www.gsenapelem.hu/kapcsolat