Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A MOL is befektet a megújuló energiába

2018.04.13

A MOL 2018. március elején mutatta be az energiatermelésről szóló beruházásait, melyben helyet kap a megújuló energia is. Az olajvállalat 2016-ban bemutatott 15 éves stratégiai tervének része ez, melynek célja a MOL alaptevékenységeinek kibővítése. Így kap meghatározó szerepet a napelemes energiatermelés is. A tervek szerint Füzesgyarmaton a bányászati üzem területén, Százhalombattán a Dunai Finomító területén, illetve Tiszaújvárosban a Mol Petrolkémia területén  összesen 37 hektárnyi területen valósul meg a Mol napelemparkja. Mindez összesen 18,38 MWp kapacitással fog bírni, a tervek szerint pedig már év végén elkezdődhetne az áramtermelés.
A megvalósítás 9000 tonna szén-dioxid kibocsájtását váltaná ki és ezzel egyenlően 9000 lakos áramellátását is előállítaná. Összesen pedig 2000 gépkocsi  szén-dioxid termelését is helyettesíthetné.

Az utóbbi években hatalmas érdeklődés van a napenergia-piacon Magyarországon. A magyar szereplők mellett külföldről is egyre nagyobb számmal érkeznek befektetők.