Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A napenergia az Egyesült Királyságban majdnem megduplázódott 2014-ben

2015.02.03

A napenergia fotovoltaikus kapacitás 2.8GW-ról közel 5GW-ig növekedett.

A napenergia közel megduplázódott az elmúlt évben, 650.000 telepítés volt az otthonok és cégek részére.

2014 végéig közel 5GW fotovoltaikus napelem rendszer került telepítésre az Egyesült Királyságban. 2013 év végéig 2,8 GW valósult meg. A napenergia-ipar azt mondta: most már elég paneleket telepítettek az Egyesült Királyságban, közel 1.5 millió otthon rendelkezik megújuló energiaforrással.

Paul Barwell a Solar Trade Association igazgatója azt mondta: „Ez egy mérföldkő, a kemény munka Nagy-Britanniában több ezer napelem cégnek adott megrendelést, szinte kivétel nélkül kis és közepes méretű vállalatok telepítettek, akik az élvonalban vannak. Ez a technológia lesz a legolcsóbb tiszta energiaforrás.”

Lakások, irodák, iskolák, templomok, raktárak, üzemek, a rendőrség is kapott napelem rendszert. A vasútállomások is kaptak napelemeket és még egy híd is kapott a megújuló energiaforrásból. Barwell hozzátette: “Az elemzések kimutatták, hogy a napenergia a legnépszerűbb formája az energia-termelésnek, és 50.000 új munkahely jöhet létre 2030-ig, ha adott, a megfelelő támogatás.”

“A napenergia egyértelműen működik Nagy-Britanniában. A panelek Londonban 65%-al több energiát termelnek, mint Madridban, hatékonyabbak hűvösebb hőmérsékleten.

A napenergia 2020-ra versenyképes lehet a földgázzal, és nem lesz szükség kormányzati támogatásra, ha van egy stabil keret és egyenlő feltételek, ill. modern technológiák.