Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyesült Királyság és a napenergia

2015.01.12

Az IEA arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyság nagyszabású napenergia szektora a bizonytalan jövővel néz szemben, ha a megújuló kötelezettség rendszer bezárja kapuit a következő évben. Az Egyesült Királyság jelenleg a leggyorsabban növekvő közüzemi méretű napelem piac. Látjuk, hogy ki játszik a következő évben, de azt is látjuk, hogy jelentős a bizonytalanság.

A tartós közüzemi méretű előrejelzés megemlítette, hogy a napelem-napenergia költségek kissé magasabb volt, mint Európa más részein. A projektek több mint 5 MW-ot termelnek, akik csatlakoznak április 1. után, 2015-ig kell alkalmazni a szerződéseket. A versenyképes rendszerek napenergia-napelem szemben áll a szárazföldi szélenergiával – politikai erőnyomás kérdése az egész.

Ez még a jövő zenéje, hogy a végrehajtás részleteit a CFD, hogy fogja igazítani. Az állami támogatásokról szóló iránymutatásokat az Európai Unió és a nagyobb politikai döntések határozzák meg – a 2030-as uniós éghajlat-változási és energiaügyi keretében, mondta Paulo Frankl, a megújuló energia vezetője. Egyértelműen egy fontos ösztönző az Egyesült Királyságban a napenergia, de ez nem a legnaposabb hely a világon. Van egy növekedési potenciál az Egyesült Királyságban, de korlátozott a lehetősége a közüzemi méreteknek.

Leonie Greene külügyi vezető a brit Solar Társulásnak (STA) azt mondta, hogy még van tennivaló, hogy javítsanak az új politikai helyzeten. Úgy tűnik, az IEA-nak komoly aggodalmai vannak egyáltalán a napenergia hasznosságát illetően.

A megújulóenergia-iparral kapcsolatban szélesebb aggodalmak vannak a kkv-k-nál általában. Ez egyértelműen egy olyan mechanizmus, amely kedvez a nagy segédprogramoknak. Az STA azt szorgalmazza, hogy továbbra is vegyenek részt az Energiaügyi Minisztérium és az éghajlatváltozás tisztviselők és miniszterek egy sor, javítási kísérleten, beleértve a rendszeres aukciókat és a jogi egyértelműségeket.

Ez mindannyiunk érdeke, hogy a kormány, nyújtson hatékony támogatást a napenergia-napelem témakörben – szükségünk van arra, hogy elérjük a támogatás nélküli napenergia függetlenséget. De csak akkor, ha stabil és hatékony a támogatás. A kormány már jelezte a kereskedelmi tetőtéri szektorban növekedés van. Az Egyesült Királyság legnagyobb fejlesztője, a Lightsource – aki megújuló energiával foglalkozik, létrehozott egy kereskedelmi léptékű egységet.