Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Napelem költségek

2014.11.24

Ha hallgatunk a sok közüzemi vezetőre, az osztott napenergia képes, hogy destabilizálja az elektromos hálózatokat. Egy új független tanulmányt készített a Nevada Közművek Bizottsága: becslései szerint a tetőtéri napenergia-rendszerek telepítésének költsége 2016-ig meghaladhatja a 36 millió dollárt. A napelem-napenergia tényleges megtakarítást eredményezhet az ügyfelek számára – mind a nap, és mind nem napenergia fogyasztók részére egyaránt. A San Francisco-i székhelyű Energy + Környezetgazdaságtani intézmény azt mondja, a nevadai lakosok kapjanak hitelt, ezáltal kapjanak tiszta energiát, melyet napelemek termelnek. Sőt 2016-ig 166.000.000 $-t szánnak napelemes rendszerek telepítésére. Ezek az eredmények rendkívül fontosak, mert a Nevada Kht. felülvizsgálja, hogy a nap-ügyfeleknek kell-e egy külön osztály a jövőbeni kamat-döntéseket eldöntendő.

Napenergia-hasznosító ellátások a családban, az iskolában és a vállalkozásokban Nevada államban: a napelem telepítés új munkahelyeket teremt, több tízmillió dollárt spórolnak az állami és helyi gazdaságok, továbbá védi a környezetet is.

476 megawatt a jelenleg telepített napenergia-termelő kapacitás Nevada államban. Ezen kívül, az átlagos telepített lakó-és kereskedelmi fotovillamos napelem rendszer árak Nevadában 25 százalékkal csökkentek az elmúlt évben.

Mint az egyik legnaposabb állam Nevada, a napelem bővítés időszerű.

De mi nem csak beszélünk pénzt takaríthatunk meg. A tipikus napenergia háztartás Nevadában is megtakarít 55.000 liter vizet évente. Ez egy hatalmas előny – különösen, ha figyelembe vesszük a súlyos aszályokat. Ma Las Vegas szinte teljesen függ a hatalmas Mead-tó tározótól, amely hamarosan várhatóan eléri a legalacsonyabb vízszintet, mivel a Hoover-gát 1936-ban készült.