Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tisztaenergia-rekordok Európában

2018.07.23

Az idei évben két jelentős megújuló energiákkal kapcsolatos rekord dőlt meg Európában. Az egyik a szigetországban, Nagy Britanniában, ahol immáron ezer órán át működött a brit elektromos hálózat szénenergia nélkül. Holott tavaly ilyenkor ez csak a 834 órát érte el. Ez mit sem bizonyít jobban, hogy az ország egyre kevésbé függ a szénenergiától.

Németország is mérföldkőhöz érkezett a megújuló energiák területén. 2018-ban már több energiát termeltek megújulókból, mint szénből. Idén szénenergiából eddig 35,1 százalékát fedezték az ország áramigényének. Megújulókból pedig 36,5 százalékát.

Ehhez a fejlődéshez hozzájárul az, hogy az  EU szigorítja az emisszókereskedelmet, így drágul a szénenergia ára. Illetve az is segít a megújulásban, hogy az akkumulátorok egyre olcsóbbak, így egyre inkább megéri nap- és szélerőműveket építeni.

Tovább az EU júniusban a korábbinál ambiciózusabb célokat tűzött ki a megújuló energiák területén, így a tagállamoknak 2030-ra már energiaszükségletük legalább 32 százalékát kell majd megújuló forrásokból fedezniük.

Segítse elő a megújuló energiák terjedését és ossza meg ismerőseivel a hírt!
 
Ha pedig napelemekben gondolkodik akkor keressen minket és segítünk a teljes körű kivitelezésben! www.gsenapelem.hu/kapcsolat